AktuelnoVijesti

Ambasada BiH o povratku iz Nizozemske: Na društvenim mrežama se pojavljuju netačne informacije

Iako je čitav svijet zahvatila pandemija Covid-19, kretanje ljudi je svedeno na minimum. Tako su mnogi ljudi, uključujući i državljane Bosne i Hercegovine, ostali u onim državama u kojima su se zatekli u trenutku uvođenja restrikcija i zatvaranja granica. Shodno tome, bh. državljani u inostranstvu ulažu velike napore kako bi se vratili kući, a isto ne možemo reći da nadležne institucije u našoj državi. S druge strane, ambasade Bosne i Hercegovine širom svijeta aktivno pomažu našim ljudima i ulažu trud kako bi se isti mogli vratiti u svoju domovinu.

Tako je Ambasada BiH u Den Haagu izdala saopćenje koje se tiče upravo povratka Bosanaca i Hercegovaca iz Nizozemske u BiH.

– Molimo građane BiH da sve informacije o povratku u BiH prate isključivo na web stranici Ambasade, jer se na društvenim mrežama pojavljuju netačne i nepotpune informacije, koje izazivaju nesporazum i dezinformisanost u vezi ovog pitanja, poručili su iz Ambasade.

Također su građanima BiH koji su zainteresovani za povratak objavili kontakt prijevoznih kompanija radi upisa na spisak putnika za put u BiH, jer dalja organizacija nije u nadležnosti Ambasade.

– Gold Tours – 047 57 47 245 / Viber: 00387 62 603 537 / e-mail: goldze@bih.net.ba

– Semi Tours – 0032 475 36 55 94 / 0031 62 924 07 87 / e-mail: semitours@msn.com

MojaBih

Preporučeni članci

Back to top button
Close