AktuelnoDogađajiNaše organizacije u dijasporiPozitivne pričeUncategorized

Bošnjački džemat Adelaide organizirao donatorsku večer

U subotu, 25. januara 2020. godine, u džematu Adelaide, Južna Australija priređena je donatorska večera za ovaj džemat. Donatorskoj večeri prisustvovao je veliki broj naših džematlija, prijatelja, donatora i sponzora. U toku same donatorske večere dodijeljene su zahvalnice osobama koje su svojim radom, trudom i zalaganjem u proteklom period doprinijele razvoju i napretku našeg džemata.

Također, ove večeri dodijelejna je Vakufnama, vakifu Kiramu Beganoviću sa porodicom. Najveću hvalu dugujemo Uzvišenom Allahu na blagodatima koje nam je podario, zatim našim vrijednim hanumama koje su iznijele teret ove donatroske večere na svojim plećima. Predsjednik džemata Vedad Rendić se obratio prisutnima, zahvalio za odaziv u tako velikom broju, te naglasio da je naš džemat pokrenuo aplikaciju za stalnu vizu našem imamu.

Zahvaljujemo se svima onima koji su bili sa nama, donirali sredstva za naš džemat, te nas time podržali u nastavku našeg rada i djelovanja. Naš džemat će i dalje nastaviti raditi na jedinstvu Bošnjaka Južne Australije, naš džemat će i dalje biti mjesto okupljanja naših Bošnjaka, mjesto gdje će naša djeca učiti ko su, šta su, odakle su.

Naš džemat je hvala Allahu u uzlaznoj putanji uspjeha, te pozivamo sve one koji žive, rade i djeluju u Južnoj Australiji da nam se pridruže u velikom hajru, uz naš džemat, zajedno da ispisujemo stranice našeg rada i djelovanja ka svjetlijoj i boljoj budućnosti. Naš džemat ima imama, imamo našu Bošnjačku Etničku Školu, mektebsku pouku, omladinski hor “Halka”, Mrežu Mladih Adelaide, imamo naše vrijedne i odane džematlije koje doprinose našem džematu. Idemo dalje uz Božiju pomoć.

Piše: Rijad ef. Jazvin

Dijaspora.org

Tagovi

Preporučeni članci

Back to top button
Close