AktuelnoDogađajiNaše organizacije u dijasporiPozitivne pričeVijesti

Mreža mladih Bayern organizirala „Zimovanje 2019“

U periodu od 20. do 26. decembra 2019. godine održan je kamp za mlade Medžlisa Bayern pod nazivom „Zimovanje 2019“. Ovaj kamp je upriličen u Refugio Gruppenhaus u Wieden kod Freiburg.

Kamp je okupio preko pedeset mladih iz minhenskih džemata te džemata Augsburg, Stuttgart, Frankfurt, Köln, Berlin, kao i omladinu Mreže mladih Luksemburg koji se ističu u svom radu u Zajednici, rezultatima u raznim segmentima djelovanja, učenju i ponašanju i koji su primjer u društvu, od učenika osnovne i srednje škole do najuspješnijih studenata, inžinjera, pravnika, doktora itd.

U toku kampa mladi su pod mentorstvom stručnih i kompetentnih osoba prošli niz edukativnih radionica i predavanja, a neke od tema su bile: ogovaranje i njegove posljedice, društvene mreže i samopredstava – kako se čuvati uroka i lošeg utjecaja, blud i nemoral itd. Pored edukativnih programa, predavanja, radionica, mladi su uživali u realizaciji rekreativno-zabavnih programa, gdje su fokus stavili na kulturnu baštinu bošnjaštva. Odigrali su dramu pod nazivom “Mladi muslimani”, upriličili večer ilahija i sevdaha, ali izostalo nije ni kolo, kao ni izlet u grad Freiburg.

U toku druženja održano je nekoliko predavanja a gost predavač bio je Maid-ef. Alađuz, imam džemata Donji Hadžići (MIZ Sarajavo).

Zahvaljujemo se predavačima i organizatorima na izdvojenom vremenu i veoma korisnim predavanjima i akcijama, kao i svim gostima i akterima ovog kampa. Posebnu zahvalnost izražavamo familiji Banovi, koja se brinula o ishrani mladih, stoji u saopštenju Mreže mladih Bayern

Dijaspora.org

Tagovi

Preporučeni članci

Back to top button
Close