AktuelnoDogađajiVijesti

Povratak u BiH za naše ljude u Velikoj Britaniji

Kupovina karata za let je moguća isključivo preko agencije Globtour.

Ambasada Bosne i Hercegovine u Londonu je u petak 03. aprila najavila poseban let iz Londona (aerodrom Heathrow) za Sarajevo, te Podgoricu. Riječ je o saradnji sa ambasadom Crne Gore u ovoj zemlji.

Prema posljednjim informacijama, let će se realizovati u četvrtak 09. aprila 2020., u poslijepodnevnim satima. Kupovina karata za let je moguća isključivo preko agencije Globtour, pozivom na +387 62 749 408. Poziv je moguće izvršiti i preko aplikacija Whatsapp i Viber. Kontakt osoba u Globtour-u je Lejla Džuho, kojoj e-mail upite možete slati i na e-mail adresu embassy.travel@globtour.ba. Cijenu karata određuju agencija i prijevoznik Montenegro Airlines. Sva pitanja vezana za rezervacije karata, tačnu satnicu leta, prtljagu, itd. usmjerite Globtour-u.

Iz ambasade ističu kako će prikupljene informacije o putnicima, kao i njihovoj krajnjoj destinaciji poslati Ministarstvu vanjskih poslova BiH. Cilj je, kažu, da se ulazak u državu olakša i ubrza.

– Po dolasku, putnici će se uputiti na kućnu samoizolaciju ili karantin od 14 dana, ukoliko nemaju simptome zaraze Covid-19 virusom. No, zavisno o mjestu boravka putnika, lokalne vlasti (entitetske, kantonalne ili općinske) mogu izdati dodatne mjere u skladu sa svojim ovlaštenjima, pa vam preporučujemo da se o tim mjerama raspitate kod resornih organa u mjestu u kojem živite. Također, mjere koje donose svi nivoi vlasti se stalno mijenjaju, pa vas molimo da pratite sredstva informisanja o eventualnim promjenama. Preporuka putnicima je i da svako sebi obezbijedi maske i rukavice za let, poručilo je osoblje ambasade BiH u Londonu, koja našim državljanima stoji na raspolaganju za dodatna pitanja i podršku. Kontaktirati ih možete na broj za vanredne situacije koji je otvoren 24 sata: +44 75 8761 8181 ili na e-mail: embassy@bhembassy.co.uk.

MojaBih

Tagovi

Preporučeni članci

Back to top button
Close