AktuelnoDogađaji

Sarajevo: Održana promocija knjige “Radi Tebe” koja govori o Bošnjacima iz dijaspore koji su došli da brane svoju domovinu

Uu prepunoj sali i općine Novi Grad u Sarajevu održana je promocija knjige “Radi Tebe”, autora Jusufa Bajrektarevića iz Cazina.

Ova knjiga govori o Bošnjacima koji su iz dijaspore došli u Bosnu i Hercegovinu, vođeni idejom slobodne, nezavisne i prkosne domovine koju treba odbraniti od srpskog agresora.

U kraćem razgovoru za naš portal autor djela “Radi Tebe”, Jusuf Bajraktarević, poslao je emotivnu poruku svim učesnicima promocije, ali i organizatorima koji su se potrudili da sve prođe u najboljem redu.

“Hvala svima na podršci ovom djelu o hrabrosti Krajišnika koji su napustili blagodati zemalja Zapadne Europe i došli ’92 braniti BiH. Prvo Posavina pa Igman, Goražde potom Jajce, Travnik te u Cazinska Krajina. Hvala Promotorima: general Fikret Ćuskić, Dr Amir Kliko, Muderris Nezim Halilović, major Harun Hodžić i historičar mr. Admir Lisica. Moram istaći da je ova promocija realizovana u organizaciji Udruženja Krajišnika u Sarajevu sa moderatorima: Hasib Hadžić i Adnan Bajrić. U narednom periodu ovo djelo biće promovirano u ostalim gradovima naše drage domovine Bosne i Hercegovine”, kazao je Bajraktarević.

Dijaspora.org

Tagovi

Preporučeni članci

Back to top button
Close