AktuelnoNaše organizacije u dijaspori

Bošnjački Mesdžid Adelaide upriličio akademiju povodom završetka školske godine

U subotu, 21. 12. 2019. godine, održana je školska akademija u povodu završetka 2019. školske i mektebske godine. Starija grupa je imala prezentacije svojih radova, dok je mlađa grupa imala kviz znanja.

Pobjednici kviza su: Abaz Gačo i Harun Muratović. Sva djeca su nagrađena od naših donatora i džemata. Nagrade i sredstava su donirali: Mula Hasanović, Samir Udovčić, Driving School Bosna i porodica Gačo i Sejfudin Bekrić. Programu je prisustvovao i Mr Bhin Nguyen- board chairperson of Ethnic School Association of South Australia, koji nam se na kraju obratio, a najmlađi polaznik naše škole Senaida Rendić je uručila poklon uvaženom gostu.

Džematski Odbor je dodijelio učiteljima poklone, te se zahvalili svima koji su proteklih godina doprinijeli radu škole. Također uručene su i zahvalnice sa podršku školi: Ilfadu Delaloviću, Fatimi Omanović i Suadi Mušović.

Najredovnijim polaznicima, njihovim roditeljima: Mujić Namira i Bilal i Bekrić Edina i Ćazim. Djeci su uručeni certifikati i priznanja za proteklu godinu, kao u pokloni koje je obezbjedila naša škola, ističu iz Bošnjačkog mesdžida Adelaide.

Dijaspora.org

Tagovi

Preporučeni članci

Back to top button
Close