AktuelnoNaše organizacije u dijasporiSportVijesti

FC Bossy Liverpool: Klub Bošnjaka iz Sydney-a započeo pripreme za novu sezonu

Da su Bošnjaci u Australiji veoma aktivni i izuzetno dobro organizirani svjedoči i fudbalski klub Bossy Liverpool iz Sydneya.

Ekipa ovog kluba počela je sa pripremama za novu sezonu

“FC Bossy Liverpool je počeo sa pripremama za ovu sezonu. Pripreme seniora vode naši treneri Sanel Kuljanin i Emir Efendić uz Edia Bošnjaka koji radi na ostalim pripremama u i oko ekipe. Ove godine FC. Bossy se takmiči u Premier ligi SDSFA. Sa prvom i drugom ekipom treniraju i momci koji će igrati u ligi ispod 18 godina. Ovom prilikom pozinamo sve koji su zainteresovani da igraju da dodju na trening svake srijede od 19 sati. Treninzi se održavaju na našem stadionu: Amalfi park, Lurnea”, stoji u saopćenju medijskog tima FC Bossy Liverpool.

Ponedjeljkom je trening juniora koji će se ove godine takmičiti ispod: 6, 7, 8, 11 i 14 godina. Svi koji imaju djecu tog uzrasta mogu dovesti svoje djete da trenira i igra za ovaj klub. Ovom prilikom pozivaju i sve one preko 35 i preko 45 godina, a koji žele igrati da dođu i pridruže im se.

“Do sad imamo prijavljenih 14 igrača. Bilo bi nam drago da nam se pridruže i oni kojima je Bossy u srcu, ponedjeljkom i srijedom i da uzivamo na stadionu dok naši igrači treniraju. Sve što nas je više biće bolji i nas klub koji planira da ostvari dobre rezultate kako bi mogli konkurisati za takmičenje u većoj ligi jer ove godine imamo potencijal. Dodjite i budite jedan od onih koji će pomoći u gradnji boljeg sutra za našu bosansku zajednicu. Svi ste dobro došli”, naglasili su iz FC Bossy-a.

Dijaspora.org

Tagovi

Preporučeni članci

Back to top button
Close