AktuelnoVijesti

Ministarstvo vanjskih poslova ima važan savjet za bh. državljane u Njemačkoj

Ministarstvo vanjskih poslova Njemačke produžilo je preporuku građanima Njemačke da ne putuju u inozemstvo, saopćeno je uoči sastanka njemačke vlade u srijedu. Preporuka vrijedi “do daljnjeg, ali najmanje do sredine juna”.

Der Spiegel javlja kako bi do sredine juna Njemačka, zajedno s drugim državama Evropske unije, trebala ponovno razmotriti situaciju.

Preporuka građanima da se suzdrže od putovanja u inozemstvo, opravdana je činjenicom da “normalna putovanja trenutno ionako nisu moguća”. Iza ove odluke, svakako, stoji i strah ministarstva da bi, u slučaju povlačenja preporuke, vlada opet morala organizirati zračne mostove u slučaju da se građani ne mogu vratiti u Njemačku.

– Time se želi širenje zaraze smanjiti na najmanju moguću mjeru i izbjeći da njemački turisti ponovo ostanu u inozemstvu bez mogućnosti povratka normalnim sredstvima, citira Spiegel odluku ovog ministarstva.

Posljednjih sedmica njemačka vlada je specijalnim letovima u Njemačku iz svih dijelova svijeta vratila preko 250.000 svojih državljana.

Skepsa oko putovanja u inozemstvo

Preporuka ministarstva je presudna u slučaju storniranja već bukiranih putovanja.

Državni tajnik u ministarstvu gospodarstva i savjetnik za turizam Thomas Bareiss svojim je stajalištem umanjio očekivanja da bi putovanja u inozemstvo mogla biti moguća ovog ljeta.

– Daleka putovanja sigurno neće biti moguća u dogledno vrijeme. Mislim da je ove godine odmor u Njemačkoj najrealnija opcija, poručio je Thomas Bareiss.

MojaBih

Tagovi

Preporučeni članci

Back to top button
Close