AktuelnoSportVijesti

Novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine je Dušan Bajević

Na radost mnogobrojnih ljubitelja fudbala u domovini i dijaspori novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine je Dušan Bajević.

Bajević je legenda jugoslovenskog i bosanskohercegovačkog nogometa i jedan od najboljih napadača u historiji bivše zajedničke države.

U dresu Veleža je igrao 1966. do 1977., nakon čega je otišao u grčki AEK, te se ponovo vratio u Velež 1981. i odigrao dvije posljednje sezone u karijeri.

Popularni Princ sa Neretve je po završetku igračke kariijere postao trener voljenog Veleža sa kojim je osvojio Kup Maršala Tita, a najveće trenerske uspjehe imao je u Grčkoj vodeći AEK i Olympiacos. Jedan je od rijetkih koji je sjedio i na klupi najljućih solunskih rivala PAOK-a i Arisa.

Bajević je jedan od najzaslužnijih ljudi za spas bh. nogometa 2011. godine kada je kao član Komisije za normalizaciju uspio bio dio ekipe koja je uspjela ispuniti zahtjeve FIFA-e da se ukine suspenzija našem savezu.

Prvi izazovi za ovog uspješnog fudbalera i trenera biće u martu naredne godine kada našu reprezentaciju očekuju susreti baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Dijaspora.org

Tagovi

Preporučeni članci

Back to top button
Close