AktuelnoDogađajiNaše organizacije u dijaspori

U Sydneyu svečano obilježen Dan nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine

U velikoj sali Bosanskog kulturnog centra u Leppingtonu je u nedjelju 1. marta 2020. svečano obilježen Dan nezavisnosti naše matične domovine uz prisustvo pozamašnog broja gradjana koji žive u ovom dijelu Australije.
Uz prigodan program i dekoraciju, kako to prilici na ovakvim manifestacijama, prisutnima se obratio ambasador BiH u Australiji Nj.E. Mirza Hajrić i još jednom sve nas podsjetio na težak put do nezavisnosti naše zemlje i njenog očuvanja.

Voditelji programa Mirsad Kadić, koordinator i Maja Kulic Vugdalić, predsjednica odbora Bosanske etničke skole u Sydneyu, korektno su obavili svoje zadatke.

Uz učešće učenika skole i njihovih recitacija iz “Zapisa o zemlji i Kamenog spavača”, te izvedbe nekoliko numera KUD ‘Zambak’ iz Sydneya, ova manifestacija je protekla u izvanrednoj atmosferi.
Svečanost su svojim muzičkim nastupima upotpunili Senad Dulić ‘Bardo’, Ekrem Kobić, Fikret Kolarić, Himzo Ćengić i drugi. Djeca iz BES-a i omladina iz KUD-a ‘Zambak’ dali su poseban ton ovoj proslavi.

SRETAN TI DAN NEZAVISNOSTI ZEMLJO NAŠA!

Bhdinfodesk

Tagovi

Preporučeni članci

Back to top button
Close